Reflexní masáž

07.10.2012 19:03

Co je reflexní masáž?

 

Jednoduše řečeno - stlačování bodů na chodidlech, dlaních a dalších částech těla. Více než pět tisíc let stará čínská terapie vychází z přímé souvislosti mezi jednotlivými vnitřními orgány a končetinami. Jejím cílem je stlačováním příslušných bodů nalézt oslabené orgány a ty pak léčit. Reflexní terapie ale není jen o vnitřních orgánech, ale také o uvolňování krční páteře či Vaší mysli. Výsledkem je zdravé tělo v perfektiní harmonii.

 

Počáteční diagnóza v sobě obsahuje krátký pohovor na téma Vašich problémů, životního stylu a již vyzkoušených procedur. A následně terapeut přistoupí k určení diagnózy stlačováním různých částí chodidla. Podle toho, kde Vás to bude bolet a v jaké intenzitě pak navrhne další postup a léčení problémů. Samotná terapie pak pokračuje masírováním částí těla, které mají spojitost s daným zdravotním problémem. Intenzita masáže, resp. stlačování bodů je různá a ůže to být nepříjemná či bolestivá. Nebojte se. Pokud terapie klienta opravdu moc bolí, existuje mnoho variant, které může terapeut zvolit. :-)

 

Pro správný léčebný efekt je dobré reflexní masáž několikrát opakovat. Mezi jednotlivými procedurami by nemělo uplynout více než 7 dní.

 

Reflexní masáž u terapeuta Honzy