Zázraky lymfodrenáže nohou

02.02.2014 17:38

Objednejte se na lymfodrenáž

Nově naleznete v nabídce terapeuta Honzy také velmi žádaný typ masáže, který je v poslední době opravdu hodně oblíben. Lymfodrenáž je vyhledávaná hlavně díky detoxikaci organismu, kterou přináší. Je také velkým pomocníkem v boji s celulitidou. Díky ní se zbavíte oteklých nohou. A samozřejmě je to i prima relaxace.

Co je lymfodrenáž?

Jednoduše řečeno je to velmi jemná a příjemná masáž hlavně dolních končetin, která ovlivňuje mízní soustavu člověka. Lymfatická nebo-li mízní soustava se účastní látkové přeměny a odplavuje z tkání nežádnoucí látky jejich metabolismu a také přebytečné bílkoviny, tuky, soli, baktérie apod. Denně se lymfatickým systémem přečerpá až 4 litry tekutiny. A to je právě ta detoxikace. Během detoxikace svému tělu velmi pomůžete, když budete pít hodně tekutin. Tělo se tak vyčistí lépe a víc přirozeně. Lymfatický systém je úzce spojem s cévním oběhovým systémem. Důležitou součástí jsou i lymfatické uzliny a např. slezina, brzlík či kostní dřeň, které zachycují nečistoty a toxické látky a pomáhají je vyloučit ven. 

Detoxikace!

Cizorodé látky, které se Vám dostávají do těla z vnějšího prostředí, v kombinaci se stresem Vám mohou způsobit nemalé problémy. Je důležité o své tělo neustále pečovat a těchto nežádoucích látek se zbavovat. Lymfatická masáž je tímto velmi účinným prostředkem. Je ale nutné dodržovat pár pravidel. Nejdůležitější je již zmíněné dodržování pitného režimu. Po masáži byste neměli své tělo fyzicky přetěžovat. Vhodný je vyloženě odpočinek. A v neposlední řadě byste se měli vyvarovat alkoholu, různých prášků a drog.

Pryč s celulitidou!

Zhoršující se celulitida je noční můrou až 90 % ženské populace. Ano, je to tak. Jen deset procent se nemusí obávat nepříjemných ďolíčků připomínajících pomeranč. Velkou roli při celulitidě hraje genetická dispozice. Ale její hlavní příčinou je zanášení těla škodlivými látkami. Negativně pomáhá také stres, špatná životospráva, nedostatek pohybu. Při léčbě celulitidy je nejdůležitější správně aktivovat lymfatický systém. Ovšem pozor na strojovou lymfodrenáž. Né všechny přístroje jsou vhodné při řešení tohoto problému. Některé se dokonce nesmí používat u klientů, kteří na kůži mají známky celulitidy. Může totiž docházet k vylučování vody bez toho, aby se u těla odvedly i škodlivé látky. Ty se potom nadále hromadí v tkáních a celulitidu mohou zhoršovat. U ručně prováděné lymfodrenáže, která je přesně přizpůsobená tělu klienta, k tomu nedochází.

Relaxace!

Lymfodrenáž se skládá z velmi příjemných hmatů. Během masáže si krásně odpočinete a vyčistíte si mysl. Velmi často se stává, že klient během masáže usne. Po skončení masáže se pak cítí "jako znovuzrozený".

 

Jak se na lymfodrenáž připravit?

  • Je vhodné dodržovat řádný pitný režim již den před zákrokem.
  • Počítejte s tím, že po výkonu lymfodrenáže už po zbytek dne budete jen odpočívat.
  • Při lymfodrenáži se budete si muset vysvléct dolní část těla až do spodního prádla. Oblečte si pohodlné oblečení.
  • Samotná masáž trvá přibližně 60 minut. Její cena je 600 Kč.
  • Jedna návštěva zázraky neudělá. Je vhodné se rovnou objednat na cca 5 - 10 návštěv v průběhu následujících 3 měsíců. Po té je tělu dopřejte až 4 měsíční pauzu. Následně se kúra může zopakovat.