Masáž „Lyapko“ – masáž jehličkami

22.05.2014 10:21

Velmi netradiční masáž jehlovým válečkem s měděnými, železnými a stříbrnými hroty lze provádět na celém těle. Tento aplikátor z kategorie reflexní terapie vynalezl doktor Nikolaj Grigorijevič Ljapko. Inspiroval se čínskými a indickými tradičními zdravotními uzdravovacími metodami. Léčivý efekt je dosažen díky galvanickému proudu (není to elektrický proud, nic se nezapojuje do zásuvky), který doslova nabíjí oslabený organizmus energii, bolestivé místo či místo zdravotního problému. Organismus elektroforézou kovu vstřebává potřebné mikro-elementy. Díky tomu se dá říct, že aplikace jehlové masáži kompenzuje i nedostatek pohybu klienta.

Terapeut Honza doporučuje masáž v následujících kombinacích:

  1. zad, hýždí, rukou a nohou
  2. chodidel a dlaní
  3. hlavy a krční páteře
  4. břicha

Jehlová masáž Vám urychlí jakýkoliv léčebný efekt Vašich problémů. Terapeutické účinky budou mít trvalejší charakter. Navíc velmi zvýší detoxikační účinek klasické masáže, kterou si můžete objednat jako doplněk. Mimo aktivace lymfatického systému aplikátor odstraní také psychické napětí a stres.

Skvělého účinku dosahuje také jehličková masáž při relaxaci po tréninku a jiné fyzické námaze. Svaly lépe zregenerují, rychleji vyplavý nežádoucí kyselinu mléčnou a odstraní se zatuhlosti.

Celková masáž je velmi individuální. Probíhá cca 10 – 25 minut a tlak, četnost a délku si řídí pacient sám dle svých pocitů. Při této masáži je velmi důležitá komunikace mezi klientem a terapeutem. Na jehličkovou terapii lze docházet každý den. Ale není to podmínkou. Účinek se dostaví i při aplikaci 1x týdně.

Během masáže můžete pociťovat návaly horka, mravenčení či naprosté uvolnění.

Celkovou válečkovou masáž lze zkombinovat s reflexní terapií nášlapných aplikátorů, které dokonale posílí celý účinek.

Všechny nástroje jsou po každém klientovi vždy řádně umyty, očištěny a vydezinfikovány.