Léčivé účinky medu

30.04.2013 09:03

Čím sladit?

 

Můžeme říct, že med je zdravé sladidlo. Obsahuje z cca 1/4 vodu a je tedy méně kalorický než cukr. Med můžeme používat nejen při slazení čaje, ale i při vaření, pečení, smažení... jen si musíme dát pozor, abychom si jídlo nepřesladili. Med má hustší konzistenci než cukr, a proto jej stačí použít mnohem méně než klasického cukru. 

 

Jak med léčí?

 

Med pomáhá při dýchacích potížích. Využívá se i pro jeho antiseptické účinky. Navíc pomáhá hojit rány. Pouhé dvě lžíce medu rozpuštěné ve sklenici horké vody s trochou citrónu vyléčí bolest v krku. Zklidňuje sliznice a pomáhá lépe trávit. Lžíce medu krásně vyplaví endorfiny a my se tak cítíme lépe. :-)

 

Chcete kvalitní med?

Pokud chcete svému zdraví opravdu pomoci, vyhněte se tekutým medům běžných značek v obchodech. Doporučit lze jen ten, který vzniká z čistě přírodního včelího medu, a který je po vytočení ihned stáčen do sklenic a neprochází žádnou tepelnou ani chemickou úpravou. Med si v sobě nese vše, co rostlina získala ze země, z vody, z ovzduší. Je tedy velmi důležité, odkud pochází. Z vlastní zkušenosti mohu doporučit Květový med od Pardusů z Měchenic www.medar.cz